2017-09-21 17:42

Nu har vi fått in nytt protein och väldigt gott mellanmål från Better You! Välkomna in för just ditt protein!

2017-09-20 06:59

Vi fångar ett trevligt samtal mellan två underbara medlemmar! Det sociala är också viktigt och inte bara lyfta skrot!

2017-09-13 10:18

ERBJUDANDE- Köp 10 st proteinbars för endast 100kr! Gäller endast Body Science och så långt lagret räcker!

2017-09-13 06:44

Chiapudding med kanelbullesmak

Kanelbulle till frukost? Javisst!

Ingredienser (en portion)
•1 dl osötad mandelmjölk
•1 msk Superfruit Chiafrön
•1 msk Body Science Whey 100% Cinnamon Bun
•En nypa kardemumma
•Hallon, blåbär, müsli, koksflingor till topping

Så här gör du

Vispa ihop mandelmjölken, chiafröna, whey och kardemumma i en skål.

Häll blandningen i en djup skål och täck över med plastfolie eller lock och låt tå kallt i kylen i minst två timmar (gärna över natten). Toppa med dina favorittillbehör så som färska hallon, blåbär, müsli och kokosflingor.

Näringsvärde

Protein 10 g
Kolhydrater 5 g
Fett 5 g
Kcal 117

2017-09-11 16:54

Känner ni trötthet eller bara att något i kroppen inte stämmer så finns det möjlighet att boka vår fantastiskt duktiga Kinesiolog Katarina Marin och låt henne hjälpa dig! Verkligen värt ett besök!

2017-09-07 15:16

På lördagen 9 september har du möjlighet att boka in en gratis konsultation av vår duktiga kostrådgivare Cilla och även testa ditt långtidsblodsocker! Kom in och boka din plats i receptionen!

2017-09-07 14:38

TÄVLING!!!
Bjud in 12 st vänner att "GILLA" Trivsamt Hälsocenter och tryck like på denna bild så kan du vinna ett flak med Nocco! Lämna även kommentar varför just du ska vinna!

2017-09-06 17:14

Arg på chefen?! Kom in och slå på Bob en stund så kommer det kännas bättre! Han rör inte en min hur mycket stryk han än får!😂😂😂

2017-09-03 13:29

Nu ska vi försöka få fart på vår instagram så gå gärna in och följ oss där!

2017-09-01 13:14

Koffein i din träning och kost

Det har uppskattats att upp emot 80 procent av världens befolkning använder koffein dagligen. De kraftfulla effekterna gör ämnet populärt i tillskott och energidryck. Det här behöver du veta!

I Sverige där kaffekonsumtionen per skalle är bland de högsta i världen har vi möjligen blivit lite blasé mot koffein i en innehållsförteckning på ett kosttillskott eller energidryck. Men att användandet är normalt betyder inte att man inte ska ta ämnets effekter på största allvar. Koffein är en potent substans med långtgående farmakologiska effekter.

Koffein, världens mest använda psykoaktiva substans stimulerar centrala nervsystemet och har flera välkända effekter på träning och fysikomvandling. Det är välkänt sedan 1970-talet att koffein ökar prestationen i submaximala uthållighetsgrenar, prestationen i vissa anaeroba situationer, speciellt sådant som relaterar till snabbhet, explosivitet och spänst, samt ökar förbränningen genom ökad puls, vakenhet och ämnesomsättning.

Koffein har också kognitiva effekter, det ökar reaktionssnabbhet, minne, koncentrationsförmåga och inlärning. Nyare forskning visar också att koffeinanvändning kan förhöja humöret, dämpa depression och minska risken för allvarligare psykiska problem i stora populationer och på längre sikt.

Koffein anses vara relativt riskfritt att använda. För höga doser resulterar framför allt i övergående problem som sömnsvårigheter, svettningar, irritabilitet och magbesvär. En risk som formulerats på senare år är att koffein som stimulerar centrala nervsystemet kan addera till summan av stresspåslag, vilket skulle kunna vara negativt för personer som lever med kronisk stress. Men resonemanget är motsägelsefullt, för nervsystemets ökade aktivitet är visserligen ett mått på stress, men det finns också en del som tyder på att denna mobilisering hjälper kropp och psyke att hantera utifrån kommande stressfaktorer, och på så sätt skydda mot stressens nedbrytande effekter. Inte minst koffeinets positiva effekter på mental hälsa tyder på detta.

Det finns betydande individuella skillnader i hur snabbt kroppen metaboliserar koffein, vilka effekter som därmed överväger för den enskilde och vilken dos som är lämpligast, effektivast och mest tolerabel för var och en.

I korthet

Koffein är världens mest använda psykoaktiva substans och har kraftiga farmakologiska effekter på kropp och psyke.

I relation till träning och fysikomvandling kan koffein öka uthållighet, i viss mån styrka och spänst. Koffein ökar också förbränningen genom sin stimulerande effekt på centrala nervsystemet.

Koffein ökar vakenhet, reaktionssnabbhet, koncentrationsförmåga och minne.

På det stora hela är koffein säkert att använda med ganska lindriga biverkningar och risker. Koffein kan stressa systemet men samtidigt mobilisera det att bättre hantera stress.

De allra flesta kan ha nytta av koffein i olika situationer, den individuella toleransen varierar dock kraftigt.

2017-08-23 06:58

Nu har vi piffat upp lite i receptionen så du kan njuta av en kaffe eller en bit mat efter träningen! Välkomna till vår "lounge"!😁

2017-08-22 17:47

Vill du ha en riktig kickstart på din träning i höst så är detta ett tillfälle du inte bör missa! Ta med en kompis och träna dig friskare och starkare med vår hjälp! In och anmäl er på info@trivsamt.com och mörk mailet med "Kickstart"

2017-08-22 08:47

Vi har ett samarbete med detta goa stället och nu erbjuder vi tillsammans att uppger ni kodordet "Trivsamt Hälsocenter" när ni gör er beställning så får ni 10% rabatt! Härligt ställe med finfin mat!
Detta ligger på Slottskogsgatan i Majorna!

2017-08-14 18:10

Nu när vi satsar på en starkare sensommar och en friskare vardag så släpper en av våra fina medlemmar Per en singel som heter just "Gymmet"! Vi tycker den är kanon och vad tycker ni?Dela gärna!😀
https://m.youtube.com/watch?v=GPTOgC6eGrY&feature=share

2017-08-14 06:13

Sommaren är inte riktigt slut men vi öppnar upp med de ordinarie tiderna igen! Välkomna in!